Openingstijden: ma t/m vr 08:00-22:00, za 09:00-17:00 uur

   

Bel 085-76 00 131 - Landelijk nummer

Milieuzone Rotterdam komt er

De milieuzone in het centrum van Utrecht blijft voorlopig bestaan. De voorzieningenrechter vindt dat cijfers en rapporten over het effect van een milieuzone uitgebreider bestudeerd moeten worden, maar ziet geen reden de Utrechtse zone meteen te verbieden.

Milieuzone Rotterdam

milieuzone RotterdamOndertussen heeft Rotterdam besloten om per 2016 ook een milieuzone in te stellen.
Domstad Utrecht had in januari 2015 als eerste stad in Nederland een milieuzone voor personenauto’s en bestelauto’s, Rotterdam volgt volgend jaar.

Oude diesels en oude benzine auto’s

Rotterdam gaat hier nog een schepje bovenop doen vanaf volgend jaar. Er gold al een parkeerverbod voor diesels van 10 jaar en ouder in Rotterdam. Het plan in de Maasstad is dat ongeveer het hele centrum en Rotterdam-Noord in 2016 op slot gaan voor oudere auto’s. De Milieuzone Rotterdam zou gaan gelden voor het centrum en naburige wijken ten noorden van de Maas. Hierdoor ontstaat de grootste milieuzone van Nederland, heeft verkeerswethouder Pex Langenberg bekend gemaakt. Vervuilende voertuigen zijn eigenlijk alleen nog toegestaan op Rotterdam-Zuid en Prins Alexander.

Niet alleen particulieren met een diesel van voor 2001 riskeren een boete. Ook ondernemers met een bestelbus of meerdere bestelwagens ouder dan 15 jaar zullen met deze auto’s de Milieuzone Rotterdam niet in mogen, én eigenaren van een benzinewagen die ouder is dan 23 jaar (benzineauto’s van voor juli 1992) evenmin.

Menigeen vraagt zich al hardop af welke steden zullen volgen, want Utrecht en Rotterdam zijn de eersten met een uitgebreide milieuzone, maar het zullen waarschijnlijk niet de laatste steden zijn die deze maatregel invoeren.

Oude auto verkopen?

Heeft u zelf een of meerdere dieselauto’s die ouder zijn dan 15 jaar, of een benzine auto ouder dan 23 jaar, en wilt u er vanaf, om geen boete’s te rijden in de Milieuzone Rotterdam of de Milieuzone Utrecht? Is uw auto, mede om deze reden, rijp voor verkoop of sloop? Bel naar 085-76 00 131 en geef de gegevens van uw auto aan ons door, zodat we een bod op uw auto kunnen doen. Gaat u akkoord met het bod, dan halen we de auto gratis bij u op, wordt het afgesproken bedrag contant uitbetaald en ontvangt u meteen de RDW-vrijwaring van de chauffeur.
 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Tel 085-7600131