Openingstijden: ma t/m vr 08:00-22:00, za 09:00-17:00 uur

   

Bel 085-76 00 131 - Landelijk nummer

Sloopregeling Den Haag beëindigd

Sloopauto verkopen Den HaagDe subsidieregeling die in Den Haag bestond voor het slopen van oude, vervuilende auto’s en busjes, wordt beëindigd per 1 januari 2015. Alle lopende aanvragen worden nog wel door de Gemeente Den Haag behandeld, maar er kunnen na deze datum geen nieuwe aanvragen meer worden ingediend.

De regeling bestond sinds juli 2013 en startte met 1,5 miljoen Euro in deze subsidiepot. Op deze manier wilde de Gemeente Den Haag de luchtkwaliteit verbeteren en zodoende de gezondheid van de inwoners en bezoekers van de stad.

Budget

In november 2013 heeft men nog eens 1,5 miljoen Euro in de pot gedaan, het budget werd hiermee verdubbeld. Er was veel belangstelling voor de regeling, en in maart 2014 werd besloten de looptijd van de subsidieregeling te verlengen, omdat het budget nog niet volledig op was.

Voorwaarden voor subsidie

Voorwaarden voor aanvragers waren onder andere dat men het formulier binnen 3 maanden moest indienen, dat er een door de gemeente verstrekt sloopbewijs moest worden meegestuurd, een demontageverklaring, en een koopovereenkomst van een jongere en schonere auto. Deze aangeschafte auto moest dan wel geleverd worden door een RDW-erkend bedrijf. Verder raadde de Gemeente aan zelf zorg te dragen voor het laten slopen van de auto. Bij inname van de auto moest een demontageverklaring worden ondertekend door het demontagebedrijf, wat eveneens RDW-erkend moest zijn, zodat de eigenaar de zekerheid had dat de auto daadwerkelijk gesloopt werd, en niet bv doorverkocht.

Meest diesels

Het merendeel van de auto’s die naar de sloop gingen waren diesels, namelijk zo’n 85%. Bijna een kwart van de auto-eigenaren die een auto lieten slopen kocht met subsidie een schonere auto terug. Soms een hybride/elektrische wagen, meestal een benzine auto.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Tel 085-7600131